Home

Vlissingen | 13/14 en 20/21 juni 2015

Adres: Lasloods – Tweede Binnenhavenweg

Open: 13 juni 13.00 – 21.00 uur / 14, 20, 21 juni 13.00 – 18.00 uur

Vlissingen 700 jaar is de perfecte aanleiding om te reflecteren over de identiteit van het havengebied en de Lasloods in het bijzonder. Met hun ingrepen reflecteren de ‘If paradise is half as nice’  kunstenaars op verleden, heden en toekomst, gebruikmakend van de beperkingen en de mogelijkheden die het pand en zijn directe omgeving biedt.

De lang verborgen Lasloods is een pand ‘in transitie’. Rauw en ongepolijst, omringd door water en boten ligt het in het havengebied. Als de toekomstplannen definitief doorgaan heeft de Lasloods alle potentie een geliefde hotspot te worden waar je de authentieke sfeer van Vlissingen kunt proeven. Met het project ‘If paradise is half as nice’ wordt vast een cultureel voorschot gegeven op de toekomst.

‘If paradise is half as nice’ is het kunstproject van vijf Nederlandse en Duitse kunstenaars. Ze eigenen zich al drie jaar lege vervallen fabriekscomplexen toe om er een periode te werken en zich te laten inspireren. Drie keer eerder werkten ze in Leipzig (Duitsland). Dit voorjaar komen ze op uitnodiging van Cultuurwerf werken in de Lasloods in Vlissingen.

Onherbergzame plekken als dit bieden kunstenaars alle vrijheid te experimenteren en te werken. Naast de werken die gedurende deze maand zullen ontstaan zal er ook een tentoonstelling worden samengesteld met kunstenaars die soortgelijke werkwijzen of thema’s in hun werk hebben. Aansluitend op de werkperiode worden activiteiten georganiseerd, opgeluisterd met muziek, eten en drinken.

Werkperiode half mei tot half juni

lasloods