Home

Wij raden aan:

Bewaerschole, Weststraat 18, Burgh Haamstede
OPEN:  vrijdag t/m zondag 14.00 – 17.00 uur en op afspraak (alleen groepen)
Tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst. Een Werkgroep Programmering is verantwoordelijk voor het inhoudelijk beleid en het bewaken van de identiteit van de Bewaerschole.

Cultuurwerf  Willem3 kazerne, Oranjestraat 4, Vlissingen
GESLOTEN per dec 2015
Visueel aantrekkelijke tentoonstellingen die spannend, eigentijds, prikkelend, en tegelijk bespiegelend zijn. Thematische tentoonstellingen met een (inter)nationaal karakter.

Decreet, Middelburg
OPEN: Boek
Kunsttijdschrift

Vleeshal, Markt 1,  Middelburg
OPEN: Dinsdag t/m zondag, 13 – 17 uur
Vleeshal, Markt is een toonaangevend centrum voor internationale hedendaagse kunst in Middelburg. Kenmerkend is haar uitgesproken Gotische architectuur, die vele kunstenaars heeft geïnspireerd tot het maken van unieke, spraakmakende tentoonstellingen – zoals John Baldessari, Nina Beier & Marie Lund, General Idea,  Suchan Kinoshita, Job Koelewijn en Falke Pisano.

Vleeshal, Zusterstraat 7, Middelburg
OPEN: Dinsdag t/m zondag, 13 – 17 uur
Vleeshal, Zusterstraat bevinden zich boven de bibliotheek en het kantoor van Vleeshal, op enkele minuten lopen van Vleeshal Markt. In deze drie tentoonstellingsruimtes van meer traditionele aard wordt eveneens
hedendaagse kunst getoond.

Galerie van den Berge, per 1 september 2016 Albert Joachimikade 5, 4461 BG Goes
OPEN: Donderdag: 12.30 – 17.00 uur , Vrijdag en zaterdag 12.0 – 17.00 uur. Tevens op afspraak.
Internationale hedendaagse beeldende kunst met de nadruk op West Europa, persoonlijke voorkeuren.

Kipvis,  Dreesstraat 2, Vlissingen
OPEN: zie website en na afspraak
Kipvis is een kunstwerkplaats en biedt ruimte  voor risico, voor werkperiodes, kunstenaars en alles wat daaruit voortkomt. Regelmatig vindt er een ‘Vaststelling’ plaats. Projecten van Kipvis kunnen beschouwd worden als een ongeordend voorstadium van en museum, galerie, of andere podia.

Le Secet, Museum & Art Gallery | Karreveld 26, Koudekerke
OPEN: Expo is alle dagen te bekijken
Le Secet zet zich in voor een brede herwaardering van hedendaagse kunst en het beroep kunstenaar. Samenwerken, uitwisselen en inspireren is het uitgangspunt.

Mon Capitaine, Kinderdijk 56, Middelburg
OPEN: Elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak
Mon Capitaine is een kunstenaarsinitiatief (Old Skool), opgericht in 2010. Het beleid van deze tentoonstellingsruimte wordt bepaald door de betrokken kunstenaars, die veelal niet-commerciële statements omtrent hun werk tonen.

ruimteCAESUUR, Lange Noordstraat 67,  Middelburg
OPEN: vrijdag en zaterdag 14:00 – 17 :00
Al negentien jaar worden er in en door ruimteCAESUUR tentoonstellingen hedendaagse kunst gemaakt. ruimteCAESUUR is een particulier initiatief, zonder enig winstoogmerk. Scheppende kunsten zijn altijd de leidraad voor een tentoonstelling, maar ook een historisch en sociaal perspectief bepalen mede hun keus.

Stichting IK

Stichting W45, Westwal 45, Goes
Per 1 juli 2016 is de Stichting W45 niet meer actief, Het pand is na de zomer niet meer beschikbaar. Er komen nog wel enkele activiteiten
Stichting W45 Kunstruimte organiseerde sinds april 2014 in de voor-zaal van KunstUitleen de Bevelanden, boven Galerie van den Berge, culturele activiteiten voor en met de regio, die educatief ondersteund worden met lezingen, voordrachten, lesbrieven en rondleidingen.

Deze site is het initiatief van een aantal individuele autonome kunstpraktijken met als doel om op een overzichtelijke manier de aandacht te vestigen op actuele kunst in Zeeland.

contact: info@akiz.nl