Home

Boekhandel ‘t Spui | Oude Markt 5 | Vlissingen | heel de maand december

16_ibeg_expo-t-spui_affiche-kl

Tussen de Sloeweg en de Willem Klooslaan in Vlissingen bevindt zich een watergang. Daaromheen is een parkachtig gebied, “de achtertuin” van kunstwerkplaats KipVis. Daar is een bijzondere beeldenroute aan het ontstaan. Een pad waar de wandelaar geraakt wordt door veertien opmerkelijke beelden. Veertien plaatsen die verwondering oproepen en uitnodigen tot nadenken.

De titel van het project komt uit de beroemdste dichtregel van Willem Kloos:  Ik ben een God in ’t diepst van mijn gedachten…

In de maand december staat er in de boekhandel ’t Spui, Oude Markt 5 in Vlissingen een tentoonstelling gewijd aan dit KipVis-project.
U vindt er alle informatie omtrent ‘Ik Ben Een God’ en er zijn prachtige kunstwerken te koop van Ben Vranken, Marieke van der Perk &  Marijn Kluijfhout en Jeroen Kersouw waarvan de opbrengst geheel wordt gebruikt om de beeldenroute te realiseren.

Voor elke ‘ronde’ nodigen we een aantalkunstenaars uit een ontwerp in te sturen. Uit die ontwerpen kiezen inwoners [ v / m ] van de wijk Paauwenburg telkens hun uitverkoren beeld.
Op dit moment zijn er twee beelden geplaatst: op 5 juli 2014 werd het beeld “twisted hypercube”, ontworpen door Denz de Kroon, officieel onthuld. Op 2 april 2016 zag het ontwerp “in het diepst van mijn gedachten” van teja van hoften het daglicht.
Op 28 mei 2016 werd het ontwerp “rustpunt Vlissingen” van Bas Lugthart en Maree Blok gekozen. We hopen dat het beeld zeer binnenkort geplaatst kan worden.

Voor meer informatie neemt u contact op met Sylvia Hubrouck | shubrouck@zeelandnet.nl of Ko de Jonge kodejonge@zeelandnet.nl.

Klik hier voor de website van Kunstpark Vlissingen

 

Geplaatst in: AlgemeenReacties staat uit voor Kunstpark Vlissingen | expo ‘t Spui | Vlissingen