Home

Middelburg | 5 september t/m 26 september 2015

logo briefpapier-nieuw
Lange Noordstraat 67
4331 CC Middelburg
www.caesuur.nu | caesuur[at]zeelandnet.nl

05/09/’15 – 26/09/’15 | Dani Ploeger | Waste and Desire
opening zaterdag 5 september | 16 u. 00
Openingswoord Klio Krajewska | curator WRO Media Art Biennale in Wroclaw [ Polen ]

Wanneer laptops, mobiele telefoons en televisies niet meer functioneren rest slechts hun naakte materialiteit. Wat zojuist nog een schitterend object van verlangen was, is verworden tot een stuk plastic en metaal, verlost van het aura van immaterialiteit en vooruitgang.

De afgelopen twee jaar reisde Dani Ploeger door Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Hong Kong, Nigeria en Egypte en volgde de weg van consumentenelektronica van de glanzende winkelcentra in het midden van de consumptiemaatschappij tot haar hiernamaals in afvalbergen en verwerkingsfabrieken voor elektronisch afval.

Waste and Desire bestaat uit installatiewerk dat is ontstaan in deze periode: Europees elektronisch afval verzameld op afvalbergen in Lagos, Nigeria, tablet computers ingepakt in plaatstaal door metaalwerkers in Caïro, detailhandelsverpakkingen gevuld met restmateriaal uit een fabriek voor de verwerking van elektronisch afval in Engeland.

Dani Ploeger is een performance en media kunstenaar. Hij woont en werkt in London en Vlissingen. Zijn performances en installaties werden onder andere vertoond bij het transmediale festival in Berlijn, de WRO Media Art Biënnale in Wroclaw en in het Victoria & Albert Museum in Londen. Hij leidt de performance kunst studiegang aan de Royal Central School of Speech and Drama, University of London, en is Principal Investigator van het internationale onderzoeksproject Bodies of Planned Obsolescence: digital performance and the global politics of electronic waste.

www.daniploeger.org
www.e-waste-performance.net

Opmaak 1