Home

Middelburg | 21 juni – 30 augustus

Markt, Middelburg

Open: dinsdag t/m zondag, 13 – 17 uur

Met veel plezier nodigen wij u uit voor de opening van Cally Spooners On False Tears and Outsourcing, op 20 juni 2015 in Vleeshal Markt. Niet alleen is dit de eerste institutionele solotentoonstelling van Cally Spooner (*1983, Engeland) in Nederland, het is ook de eerste tentoonstelling in het programma van de nieuwe directeur van de Vleeshal, Roos Gortzak.

Voor haar tentoonstelling maakt Cally Spooner een nieuwe reeks performances, die elkaar in een ritme van 3 weken opvolgen. Deze serie luidt het begin in van een langdurig project, waarin Spooner de gewelddadigheid onderzoekt die schuil gaat in het gebruiken van, of gebruikt worden als, menselijk kapitaal (“a Human Resource”). De tentoonstelling presenteert een choreografie van gebeurtenissen, waarin taal en emotionele uitbarstingen in een gladde, industriële vorm gegoten worden.

Parallel aan en in dialoog met de solotentoonstelling in Vleeshal Markt vindt er in Vleeshal Zusterstraat (voorheen De Kabinetten van De Vleeshal) een groepstentoonstelling plaats met de titel Violent Incident, die samengesteld is door Cally Spooner en Roos Gortzak.