Home

Middelburg | 21 juni – 30 augustus

Zusterstraat 7, Middelburg

Open: dinsdag t/m zondag, 13 – 17 uur

Met veel plezier nodigen wij u uit voor de opening van de groepstentoonstelling Violent Incident, met werk van Rosa Aiello, Bernadette Corporation, Andrea Fraser, Jef Geys, Gil Leung,Bruce Nauman en Danh Vo, op 20 juni om 17:00 uur in Vleeshal Zusterstraat (voorheen De Kabinetten van De Vleeshal).

Violent Incident is samengesteld door Cally Spooner en Roos Gortzak. Het begon met een uitnodiging van Gortzak aan Spooner om een groepstentoonstelling te maken die werk uit de collecties van de Vleeshal of het M HKA zou opnemen en inhoudelijk een dialoog zou aangaan met de gelijktijdige solotentoonstelling van Spooner in Vleeshal Markt.

Violent Incident ontleent haar titel aan het gelijknamige videowerk van Bruce Nauman uit 1986. Drie werken uit de M HKA collectie, waaronder Naumans video, worden gecombineerd met werk van verschillende kunstenaars dat zich niet in de collectie bevindt. De tentoonstelling onderzoekt de vervorming van onze intimiteiten; de transformatie van affect en emotionele uitbarsting in een gladde, technische vorm als strategieën van industriële, institutionele kritiek. Afscheidsbrieven die tot machines van de kunstmarkt verworden, claustrofobisch formele teksten die zijn geconstrueerd om de liefde te verklaren, een schriftelijke cursus om beter te leren kijken en tekenen; ze worden hier beschouwd als resultaten van en uitweg uit institutionele afhankelijkheid.

Om 17:00 uur heet Roos Gortzak u van harte welkom in Vleeshal Zusterstraat voor de officiële opening van beide tentoonstellingen.