Home

Middelburg | 13 september – 13 december

 

Adres: Markt, Middelburg

Open: dinsdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur

University presenteert werken van enkele leden van de Oceans Academy of Arts: Özlem Altin, Matthew Lutz-KinoyOla Vasiljeva en Marianne Vierø.

University speelt met het idee van een experimenteel pedagogisch systeem als vorm van kritiek op de voornaamste ideologische instituten in de maatschappij. In de jaren zestig werden instituten als ‘Institute of Phenomenological Studies’ en ‘Anti-University of London’ opgericht als reactie op het intellectueel failliet en de spirituele leegte van het erkende onderwijsbestel. Deze scholen experimenteerden met zelforganiserend onderwijs en boden cursussen aan die zich keerden tegen de conservatieve onderwijsprogramma’s en die de ongeremde ontwikkeling van het denken idealiseerden.

De Oceans Academy of Arts (OAOA) werd in 2008 opgericht door Ola Vasiljeva als een vergelijkbaar experimenteel platform onder de paraplu van de hedendaagse kunst. Deze semi-fictionele instelling presenteert zichzelf als echt, maar speelt tegelijkertijd met haar illusionaire karakter. OAOA benadert het kunstwerk, de tentoonstellingsplek en de rol van de kunstenaar alsof ze weerspiegelingen van dezelfde figuur zijn.

Vergelijkbaar met de wijze waarop de ‘Anti-University’ het traditionele leren verwierp, ziet OAOAhet idee van “ontleren” in relatie tot de kritiek van de rede en kennis in het algemeen. Hier triomferen nonsens, fragmentatie en vergeten over verstand, vorm, functie en chronologie.

De groepstentoonstelling loopt parallel aan en is in dialoog met Ola Vasiljeva’s solotentoonstelling En Rachâchant in Vleeshal Markt.

OAOA University 11 OAOA University 12OAOA University 02 OAOA University 16

OAOA University 17

OAOA University 05

OAOA University 18

OAOA University 14

OAOA University 15

 

OAOA University 08

OAOA University 07

OAOA University 10

OAOA University 09

OAOA University 19