Home

Vlissingen l 08 November t/m 20 December 2015

Open: donderdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur

WILLEM3 GAAT DICHT!

Op 31 december sluit expositieruimte Willem3, onderdeel van Cultuurwerf, definitief haar deuren. De sluiting is het directe gevolg van de ingrijpende bezuinigingen van de gemeente Vlissingen op de subsidies voor kunst & cultuur.

Jeroen Jongeleen verzamelt sinds 5 jaar Geenstijl en soortgelijke internetblog reacties, waarmee mensen hun ongenoegen over kunst en cultuur wereldkundig maakten. Vijf jaar nadat de grote landelijke bezuinigingen op kunst en cultuur zijn ingezet blijkt dit werk nog steeds actueel. De provinciale politiek doet zelfs nog een schepje op de landelijke politiek en bezuinigt in Vlissingen de kunst en cultuur volledig weg. In dit werk legt Jeroen messcherp de dubbele moraal hierover in Nederland en Vlissingen bloot.

Jeroen Jongeleen speelt met, en laat zijn sporen na in het stedelijke landschap met spuitbussen, posters en stickers, die hij met fotografie en film documenteert. Hij stelt de actuele positie van kunst in de maatschappij ter discussie.

Jeroen kiest de tegenaanval door subversieve vormen van creativiteit in de openbaarheid te brengen.

Afsluiting: groot feest ter ere van de geschiedenis van de ruimte. Met reflectie/korte discussie. Daarna sluiten we af met knallende muziek, vuurwerk en een laatste groet.