Home

Vlissingen | 7 september t/m 2 november 2014

ADRES: Cultuurwerf / Willem3, Oranjestraat 4, 4381 BB Vlissingen
Open: donderdag t/m zondag 13.00 -17.00 uur

NOT ALL THAT IS OVER IS PAST
Barbara Polderman / beelden
Jissel Kerkstra /tekeningen

All that is gold does not glitter;
all that is long does not last;
All that is old does not wither;
not all that is over is past*

* Poem by Tolkien 

liggende-olifant-Barbara Polderman

BARBARA POLDERMAN

Barbara Polderman maakt beelden van  textiel maar ook met band, (vloer)kleden, kant, bont, knopen of borduurwerk. Alles heeft  eerder een ander doel gediend als kleding, gordijnen of tafellopers. Het zijn de sporen van gebruik materiaal maar ook de aandacht, het verstrijken van tijd of de concentratie die daarin zichtbaar zijn die ze gebruik.

Ze baseert haar werk op wat haar ontroert, hoe ze zich iets voorstelt of herinnert. Tussen datgene wat men ziet en de interpretatie gebeurt iets wat zich spiegelt in het innerlijk. Je hoeft het niet letterlijk te begrijpen maar mag je verbazen  over een gebied waar de grenzen anders zijn.

JISSEL KERKSTRA

Oplichtende schimmels in het donker, een drijvend restant van een stuk stof of een tot iets onherkenbaars verschrompeld zwart appeltje. In de schaduwen van alledaagse dingen verbergen zich raadselachtige en inspirerende beelden.

Door in te zoomen op elementen die ze vindt in de natuur opent zich een andere werkelijkheid, die vreemd en toch herkenbaar is. Een wereld deels gebaseerd op wat ze ziet, zich herinnert, de foto’s die ze maakt, gecombineerd met een nog te ontdekken wereld vol holtes, groeisels en vreemde weekdieren.

De magie over het niet letterlijk begrijpen en het verbazen over schemergebieden komt in het werk van Barbara en Jissel krachtig tot z’n recht.